۸-شبیه سازی، انواع خطاها پس از شبیه سازی و نحوه رفع آنها
گام بعدی پس از طراحی نمودار جریان انباشت و تعریف روابط ریاضی شبیه سازی مدل جریان انباشت است. جهت شبیه سازی میبایست چند گام زیر را طی نمایید:
گام اول آن است که در نرم افزار ونسیم پس از آنکه مدل جریان انباشت شما نهایی شد و تمامی روابط را تعریف کردید با کلیک بر روی
model==>setting
صفحه زیر را ملاحظه می کنید:
initial time زمان شروع شبیه سازی و Final time زمان اتمام شبیه سازی را مشخص می کند. time step مشخص میکند که در شبیه سازی هر چند واحد زمانی یکبار شبیه سازی صورت گیرد. به عبارت دیگر اگر time step برابر ۱ باشد و زمان شروع شبیه سازی سال ۱۳۸۵ آنگاه مدل از سال ۱۳۸۵ شروع به شبیه سازی میکند و پس از آن برای سال ۱۳۸۶. اما اگر time step مقدار ۰.۵ را داشته باشد مدل ابتدا سال ۱۳۸۵ را شبیه سازی میکند سپس سال ۱۳۸۵.۵ و بعد از آن سال ۱۳۸۶ و به همین ترتیب به ازای هر ۰.۵ واحد زمانی شبیه سازی صورت میگیرد. معمولا کاهش مقدار time step باعث افزایش دقت شبیه سازی میشود.
مقدار unit for time نیز بدین معناست که مدلتان را میخواهید هر ساعت، روز، ماه، سال و ... شبیه سازی کنید و با توجه به مدل طراحی شده و داده های تاریخی در دسترس میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال اگر متغیر هدف شما قیمت مسکن است و داده تاریخی قیمت مسکن را برای هر ماه در اختیار دارید و تمایل دارید قیمت مسکن را به صورت متوسط برای هر ماه در اختیار داشته باشید بهتر است unit مدل خود را ماهانه تعریف نمایید.
پس از آنکه مقادیر زمانی مدل خود را تعریف کردید با کلیک بر روی synthesim مدل شما شبیه سازی میشود.
گام بعدی رفع خطاهای مدل شماست. در صورتی که ساختار متغیرهای مدل به درستی تعریف شده باشد، تمامی نوع متغیرهای جریان و انباشت و روابط ریاضی به درستی شناسایی و تعریف شده باشند، مدل به راحتی شبیه سازی می گردد، در غیر این صورت مدل ایجاد شده با خطا مواجه میگردد. متداول ترین خطاها مربوط به Floating Point Erro و Simultaneous Equation است که به راحتی قابل مرتفع کردن میباشد. با ملاحظه ویدیوی آموزشی زیر روش رفع این خطاها را فرا بگیرید.